W dniach 26 – 27 września 2023r. w naszej szkole odbył się Festyn Zdrowia po hasłem „Żyj smacznie, zdrowo i kolorowo”. W pierwszym dniu festynu uczennice klas IV technikum i liceum zaprezentowały wszystkim klasom piramidę zdrowego żywienia i związane z tym zasady. Natomiast 27 września na korytarzu głównym zorganizowano poczęstunek zdrowej, smacznej i kolorowej żywności. Chętna młodzież przynosiła do szkoły plony z własnych sadów i ogrodów. Były to jabłka, gruszki, śliwki, winogrona, dynie, ogórki, pomidory, kabaczki, pomidorki koktajlowe, marchewki, melony, arbuzy, rzodkiewki i maliny. Podczas festynu młodzież wykazała się kreatywnością i zaskoczyła własnymi wyrobami. Były to smaczne, zdrowe i kolorowe sałatki, desery, babeczki oraz przeróżne ciasta tj.: serniki, pierniki, makowce, ze śliwkami, szarlotki a nawet ciasto salceson. Ponadto młodzież zaprezentowała smaczny blok i zjawiskowe kanapki na smacznym domowym pieczywie.
Organizatorem w/w przedsięwzięcia była Pani Anna Gładkowska, która serdecznie dziękuje Dyrekcji i wszystkim nauczycielom oraz Radzie Rodziców za pomoc w organizacji tego dnia. Szczególne podziękowania kieruję do młodzieży CEZiU „ Kopernik”, która podzieliła się tym co miała z całą społecznością szkolną.